Skip to content

Onze producten

Kwalitatief verse producten voor jouw hond

Pure Instinct richt zich op een kant en klaar hondenvoer dat ontwikkeld is door Orthomoleculair therapeut Ingrid Smolders en Hondentrainer/eigenaar hondenschool Marco van Hoof.

Steeds vaker zien we honden met ‘voedingsproblemen’ en honden met tekorten aan voedingsstoffen. Dit resulteert in enorme hopen ontlasting, diarree, en vachtproblemen. Maar ook gedragsproblemen komen we dagelijks tegen welke vaak te verhelpen zijn met juiste voeding.

Wij gaan ervan uit dat de meeste mensen niet de zin, kennis en/of tijd hebben om de voeding van hun hond compleet te maken. Daarom hebben wij er voor gekozen om naast de hoogwaardige bevleesde botten en mooi spiervlees, ook de juiste mix van orgaantjes, seizoensgroenten en essentiële vetten en een premix toe te voegen. Deze mix van vitaminen en mineralen is helemaal afgestemd op onze recepten, zodat we de aanvoer van alle essentiële voedingsstoffen garanderen.

Ons kant-en-klaar rauw voer is iets fijner gemalen en lager in vetten dan de meeste andere merken. Hier hebben we bewust voor gekozen, zodat onze mixen licht verteerbaar zijn en  tevens geschikt zijn voor honden met spijsverteringsklachten, overgewicht, senioren en pups.
Tevens hebben we gekookte kant-en-klaar voedingen op basis van paard, lam, kip , konijn, hert of varken. Deze complete, gekookte voedingen, zijn voor honden voor wie – om wat voor reden dan ook door ziekte, ouderdom, gebrekkige eetlust of herstel,  een rauwe- of brokvoeding niet geschikt of gewenst is.

Onze rauwe vleesmixen

Bij Pure Instinct gebruiken we alleen verse en de beste ingrediënten. Deze combinatie van vleesdelen wordt gemalen, vervolgens in een kunstdarm geperst en direct diepgevroren als 500 of 1000 gram verpakking.

Onze rauwe vleesmixen bestaan onder andere uit:

Bevleesde karkassen

Afhankelijk van de mix, onder andere van rund, kip, konijn, eend, geit (bokjes) of kalkoen.

Spiervlees

In onze producten worden enkel échte stukken spiervlees gebruikt. Deze bevatten nog alle aminozuren, vitaminen en mineralen.

Organen

In al onze mixen wordt een combinatie van alle belangrijke voedzame organen gebruikt, waarbij in elk geval altijd hart en lever worden gebruikt vanwege de vele vitaminen en mineralen.

Verse groentenmix

Al onze mixen bevatten seizoensgroenten. Elke maaltijd bevat een unieke mix van rauwe, fijngemalen groenten, telkens afwisselend. Boordevol vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en verschillende vezels.

Passende en uitgebreide premix

Eeen premix is een vitaminen- en mineralenmix die exact is afgestemd op onze ingrediënten. Zonder de premix is een vleesmaaltijd – ondanks de verse en hoogwaardige ingrediënten – niet compleet volgens de geldende wettelijke richtlijnen.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer informatie of om de maaltijden te bestellen.

Onze gekookte vleesmixen

De gekookte vleesmixen bestaan voornamelijk uit hoogwaardige en kwalitatieve vleesproducten, verse groenten, rijst, vetten (zalmolie), eierschaalpoeder en een premix (vitaminen en mineralen) speciaal voor gekookte voedingen.

Het vlees en de organen worden vers gemalen en worden samen met de overige ingrediënten in de darm geperst. Deze wordt vervolgens langzaam gegaard in een grote kookkast. De maximale bereidingstemperatuur is 90C; hierbij blijven alle vitaminen/mineralen intact en blijven de vetten stabiel.

Omdat deze maaltijd gegaard is, gebruiken we geen botten. Om de aanvoer van voldoende Calcium toch te garanderen, hebben we gekozen voor eierschaalpoeder.

Waarom een kookmaaltijd?

In bepaalde gevallen is een rauwe- of brokvoeding niet gewenst (denk aan allergieën, spijsverteringsklachten, auto-immuunziekten, etc). Omdat we als orthomoleculair therapeut zoveel zieke dieren in behandeling krijgen, hebben we deze voeding ontwikkeld.

Onze mixen zijn gegarandeerd vrij van kruisbesmetting. Het wordt geproduceerd in schone machines. Vanwege het productieproces (langzaam garen) blijven alle voedingsstoffen behouden, maar dus ook alle vleessappen. Een smaak- en geurexplosie dus voor de kieskeurige eter. Al vele moeilijke eters hebben gesmuld van onze voeding!

In ons assortiment hebben we onder andere:

Onze ambachtelijke bouillons.

Als extra toevoeging of ondersteuning hebben we een reeks bouillons gemaakt. De ambachtelijke bottenbouillon is er daar een van. Vanwege het langdurige productieproces op vrij lage temperatuur en gebruikmakende van botten, bevat deze bouillon talloze gezonde stoffen. Met name de bindweefsels zijn ons dankbaar voor een portie bottenbouillon. Barrières zoals darmen en de huid, botten en gewrichten, vacht en nagels.
Voor de gezondheid van de darmen is bottenbouillon een ware superfood, omdat het de slijmlaag in de darmen helpt genezen. 

De bouillon is tevens te gebruiken om aan te sterken na ziekte en/of operatie, ondersteuning van de gezondheid van oude en (chronisch) zieke dieren, ideale manier om de vochtinname te verbeteren.

Ook te gebruiken als sportdrank voor actieve honden en als smaakmaker voor moeilijke eters en drinkers.

Klik op de afbeelding voor meer informatie of om de bouillon te bestellen.