Skip to content

Over ons

Van advies naar een compleet voedingsassortiment

Dagelijks krijgen wij in onze praktijk en Hondenadvies Centrum Nederland aanvragen van bezorgde hondenbaasjes voor een voedings- en suppletie-advies op maat.

Om baasjes hierbij nóg beter van dienst te kunnen zijn, hebben we onze krachten gebundeld en hebben we naast de passende adviezen nu ook een assortiment passende voedingen ontwikkeld. Precies samengesteld naar onze ideeën over voeding en passend bij de problematiek die we in de praktijk vaak zien. Wij gaan ervan uit dat de meeste mensen niet de zin, kennis en/of tijd hebben om de voeding van hun hond compleet te maken. Vandaar dat wij complete maaltijden hebben samengesteld en zijn wij volkomen transparant over onze receptuur.

Kortom, vanuit liefde voor onze honden en vanuit onze overtuiging dat voeding het medicijn kan zijn, hebben we deze reeks complete maaltijden voor jullie samengesteld!

Marco van Hoof

Marco van Hoof, eigenaar van Hondenadvies Centrum Nederland, is al vanaf zijn 12 jaar actief in het africhten van honden. Het Hondenadvies Centrum Nederland is ontstaan vanuit enorm veel passie voor het opleiden en africhten van honden. Door de jarenlange ervaring, zowel in binnen- als buitenland opgedaan, is er een eigen soort manier van opleiden en africhten gecreëerd, die nog dagelijks in de gedrag- en gehoorzaamheid cursussen terug komen.

Onze manier van trainen is vergelijkbaar met de klassieke conditionering. Ons doel tijdens de cursussen is mensen bewust laten worden van wat hun hond kan en doet, maar ook de theorie daarachter.

Een variërend programma in de cursussen, nevenactiviteiten zoals wandelingen, open dagen, evenementen, puppy avonden ect, dagopvang, weekendopvang en vakantieopvang, staan centraal binnen ons opleidingscentrum om het u en uw hond zo leuk mogelijk te maken.

Ingrid Smolders

Als groot hondenliefhebber hebben al vele viervoeters mijn leven verrijkt. Momenteel ben ik het trotse baasje van Nikki (zwarte Duitse herderin)  en Bullet, haar zoon (Duits x Mechelse Herder). Nikki – en andere honden die ik eerder had – zijn als herplaatser bij me gekomen. Vaak mankeerden ze wel het één en ander. Ik vond het een uitdaging om ze door middel van verse voeding (uiteraard in combinatie met rust, training, etc) weer helemaal gezond en op de rit te krijgen. Hier wilde ik meer over weten en daarom ben ik jaren geleden o.a. de opleiding Orthomoleculair therapeut (humaan) en herboriste gaan volgen.

De kennis die ik daarbij verzamelde, heb ik door de tijd heen ‘vertaald’ naar het hondenlichaam. Uiteindelijk schreef ik een volledige jaaropleiding ‘Orthomoleculair therapeut voor honden’ welke ik nog steeds verzorg.

Als orthomoleculair therapeut en herboriste spelen voeding, suppletie en kruiden een hoofdrol in mijn leven. Inmiddels geef ik alweer vele jaren voedings- en suppletie-adviezen in binnen- en buitenland met als doel honden gezond(er) te maken of te houden en te voorzien van optimale voeding; voeding dus die het beste past bij dát specifieke individu (rekening houdend met ras, leeftijd, eventuele aandoeningen, etc). Uiteraard tevens rekening houdend met de specifieke wensen/levensstijl van het baasje!

Met veel liefde, aandacht en kennis hebben we onze producten ontwikkeld en samengesteld; onze wens is dat we hiermee bijdragen aan een betere gezondheid van onze honden! Mét smaak!

Esther Jansen

Voor Pure Instinct zal Esther veelal vragen beantwoorden en de productie en verkoop regelen van ons assortiment. Zij regelt achter de schermen alle administratie, website, social media en bereikbaarheid.

Voor specifieke vragen over uw bestelling of de levering van uw bestelling, kunt u rechtstreeks contact met haar opnemen via esther@pureinstinct.nl. 

Blijf altijd op de hoogte en volg ons op social media